Пет са вече бедстващите общини във Варненско

Архив Варна

23-01-2010, 16:33

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Пет станаха общините във Варненско, които са обявили бедствено положение заради непроходимите пътища в лошите зимни условия. Това са Суворово, Бяла, Вълчи дол, Аксаково и Ветрино. 


Едното платно на магистрала „Хемус” - в посока от Шумен за Варна, е отворено. Другото засега остава затворено. Екипи на „Пътно управление” и „Гражданска защита” продължават да вадят изоставени автомобили от преспите по аутобана. Спасените от снежния капан шофьори и пътници през деня надхвърлят 40.


От областната администрация във Варна призовават шофьорите да се въздържат от пътувания. Тези, на които им се налага, пък задължително трябва да оборудват добре автомобилите си, включително и да напълнят резеорварите.


Затворени за движение состават пътищата Варна - Бургас през Обзор, Варна – Кичево, Баир баши – Кичево, Суворово – Ветрино, както и всички третокласни пътища в областта. До Бургас може да се стигне само през Aйтоския или през Ришкия проходи.


Движението по пътя Варна - Добрич е разрешено само за автомобили с вериги и без ремаркета и полуремаркета. Същото ограничение важи за отсечката Варна - Балчик.
Родилка от Вълчидолско село е била транспортирана до Варна. Случаят не е бил спешен. Терминът на жената е бил определен за тази неделя и тя първоначално не е искала да бъде откарана до големия град, но после се съгласила.