Отпушиха магистралата, още има преспи на Старо Оряхово

Архив Варна

24-01-2010, 08:02

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Магистрала "Хемус" е отворена и в двете посоки от снощи. Непроходим обаче остава пътят Варна-Бургас в района на село Старо Оряхово. Проходът Обзор-Слънчев бряг е почистен, но заради преспите след Старо Оряхово за Бургас се пътува по обходен маршрут - през Ришкия проход, където всички автомобили трябва да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета.
Пътищата от Варна за Кичево, Въглен и Каменар продължавата да са затворени, каза дежурният в Областно пътно управление-Варна. Затворени остават отсечките Варна – Кичево, Баир баши – Кичево,  Калиманци – Ветрино, Ветрино – Стефан Караджа, Добротич – Михалич, Провадия – Неново, Бенковски – Венелин, Вълчи дол – Генерал Киселово; Аврен – Синдел.

На теория може да се пътува от Варна до Балчик през Кранево, но пътят е добре разчистен само до Златните.

Остава бедственото положение  в общините Аксаково, Вълчи дол, Суворово, Бяла и Ветрино.

И други райони в Източна България са засегнати от стихията. Магистралата между Бургас – Карнобат остава затворена, както и обходният път на Карнобат. Затворени са още Дюлинският проход и пътят Ямбол – Средец. За момента е отворено между Царево и Резово, но отсечката е трудно проходима и е възможно да бъде затворена отново заради силния вятър и снегонавяванията. Видимостта на много места е нарушена, заради вятъра, който духа и образува вихрушки.
Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура".
Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през проходите Шипка, Дюлински и по пътя Котел - Омуртаг.

Във Варна днес ще остане облачно, студено и ветровито. През целия ден ще духа силен вятър от север–северозапад, със скорост до 20 м/сек. Температурите на въздуха няма да се вдигнат особено над минус 12 градуса. По-късно следобед ще стане ясно дали децата ще бъдат на училище утре.