Интимност по аватарски

Варна Лайф

24-01-2010, 11:57

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

В навечерито на премиерата на новия си хит "Аватар" Джеймс Камерън признава в едно от интервютата, че в името на рейтинга PG-13 от търговската версия на филма трябвало да бъде изрязана интимна сцена с двамата главни герои. Режисьорът обещава, че зрителите ще могат да видят този епизод в пълния вариант, когато култовото фентъзи излезе на DVD.


Как обаче коренните жители на Пандора задоволяват физическото си привличане можем да разберем и сега от откъс от сценария на "Аватар", публикуван от кинокомпанията FOX.


Ето как става това между Джейк Съли и Нейтири:
"Джейк приближи лицето си към лицето на Нейтири. Тя протегна към него бузата си, но той я целуна по устните. Те се прегръщат. Накрая тя се отдръпва, очите й светят. "Целувката е много приятна, но ние имаме нещо по-хубаво", казва тя. Нейтири се отдръпва от Джейк и бавно заедно с него се отпуска на колене. Мъхът около тях прелива в огнени цветове.


Нейтири вдига края на косата си, оголените нервни влакна трептят. Джейк прави същото. Той започва да тръпне. Тънките "мустачки" накрая на плитките им сякаш живеят свой собствен живот, протягат се едни към други, напрягат се и се съединяват.


Едър план: Нервните влакна се преплитат, меко преливат във всички цветове, настъпва момент на най-висша близост. Двамата влюбени бавно се отпускат надолу, плаха светлина се разстила по мъха".

От цитирания откъс обаче така и не става ясно какво именно е предизвикало недоволството на американските цензори. Очевидно проблемът е в собственото им развинтено въобръжение и не съвсем невинно подсъзнание.