UEFA помага на пострадалите

Архив Варна

24-01-2010, 19:35

Снимка:

UEFA.COM

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

В понеделник, 25 януари, в Лисабон ще се проведе благотворителна футболна среща между отбора на света и Бенфика. Приходите от мача ще постъпят във фонда за оказване помощ на пострадалите от земетресението в Хаити.

Бившият треньор на Холандия и Барселона Ван Гал се съгласи да води отбора на световните звезди в „Мача против бедността” в помощ на пострадалите от стихията. Той изведе Аякс до победа в Шампионската лига, а в момента е наставник на германския колос Байерн. Срещата е организирана по инициатива на бившите носители на „Златната топка” Зинедин Зидан и бразилецът Роналдо.


„Катастрофата в Хаити е истински шок за всички по света – заяви Ван Гал. За съжаление ние не можем да спасим планетата от нищетата. Но за нас е чест да помогнем в такова благородно начинание. На мен ще ми е изключително приятно да ръководя такъв звезден отбор”.


Началото на мача е утре, 25 януари, в 21.45 на стадион „Луш” в португалската столица.


Своето участие подтвърдиха до този момент Роналдо, Кака, Марсело и Да Силва (Бразилия), Павел Недвед (Чехия), Михаел Лаудруп (Дания), Греъм Льо Со (Англия), Зинедин Зидан, Фабиен Бартез и Кристоф Дюгари (Франция), Жан Сони и Джозеф Питърсон (Хаити), Луиш Фиго, Фернандо Коуто и Паулета (Португалия). В последния момент се присъединиха Даниел Алвеш и Рафа Маркес от Барселона и Анатолий Тимощук от Байерн.


На стадиона ще присъства Мишел Платини, както и други ръководители на УЕФА. До началото на мача се очаква още много, действащи и прекъснали кариерата си световни звезди, да се включат в мероприятието.