5 общини във Варненско все още бедстват, третокласните пътища са затворени

Архив Варна

25-01-2010, 06:37

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Бедственото положение в общините Аксаково, Вълчи дол, Суворово, Бяла и Ветрино все още не е отменено. Затворени за движение са всички третокласни и четвъртокласни пътища. Непроходимо е и шосето между Провадия, Кривня и Неново, казаха от пътна полиция.


Днес определено е най-студеният ден през последните няколко години. Термометърът в Кичево е "замръзнал" на минус 22 градуса, с градус по-топло е във Ветрино и Вълчи дол, минус 20 градуса е в Суворово и Слънчево. Студът обаче не се усеща толкова рязко, както беше в събота примерно, защото северният вятър отслабна значително.


По данни на областна управа в момента няма информация за бедстващи хора и автомобили, но пък има много закъсали коли, зарязани по пътищата и по варненските улици.


Местностите Сотира и Ален мак, квартал Виница и част от Каменар са без ток, но екипи на Е.он работят по отстраняването на проблемите.


Училищата остават затворени днес, но детските градини и ясли са отворили навреме, като на места са образувани общи групи, защото има родители, които предпочитат в студените дни децата им да си останат вкъщи.  Дейността на детските кухни, на домашния социален патронаж и социалните кухни продължава по график, твърдят от община Варна. Всички социални и здравни заведения работят без проблеми.


Огромните камари сняг се извозват по график и се изхвърлят в морето край буните.