Местят ранените в Кандахар български войници в Германия

Новините

25-01-2010, 07:15

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Трима от ранените в Кандахар български войници - ефрейтор Йордан Петков, редник Явор Иванов и младши сержант Александър Александров, ще бъдат преместени в американска военна болница в Германия. Четвъртият пострадал от ракетката атака в Афганистан - младши сержант Александър Александров е бил изписан от болницата още снощи. Това съобщи пресцентъра на Министерството на отбраната. Състониянието на най-тежко раненият войник - младши сержант Александър Александров, е стабилизирано, но все още има опасност за живота му.


Рано тази сутрин е приключила операцията на Александров, която е успешна, но младши сержантът още е на командно дишане. Ефрейтор Йордан Петков също е опериран снощи.


"С него имах възможност да разговарям до последно преди да влезе в операционната, каза министърът на отбраната Николай Младенов за Дарик радио. Той също е стабилен, но тази сутрин беше все още под упойка, така че нямахме възможност да разговаряме. Редник Явор Иванов, с когото имах възможност да разговарям тази сутрин,  е с най-леки наранявания. Има счупена кост в глезена", обясни министърът.
Четиримата български войници бяха ранени късно снощи при ракетен обстрел по военна база в Южен Афганистан по време на визита на нашия министър на отбраната Николай Младенов. Ракетата е ударила база до летище в покрайнините на града в близост до района, в който е разположена 6-та охранителна рота. Атаката е станала в 21часа и 56 минути местно време.