Ангела Меркел приема Бойко Борисов

Архив Варна

25-01-2010, 08:55

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Германският канцлер Ангела Меркел ще приеме днес по обед българския премиер Бойко Борисов. Той е на официално посещение във Федералната република и снощи се срещна с българи, живеещи в Германия.


В Берлин премиерът беше аплодиран от българите, които го очакваха в посолството. Мнозинството от тях искаха само да го видят, но не бяха малко и въпросите. Хората се интересуваха от различни теми - от сметките за парно, през проблемите с боклука, до тротоарите, които не могат да се ползват от пешеходци, съобщи кореспондентът на БНТ.


Основната част в програмата на Бойко Борисов в Берлин е разговорът в канцлерството с Ангела Меркел. Въпреки че отказа да говори предварително за акцентите, които си е поставил в срещата с Меркел, Борисов съобщи, че вече е договорена визитата на германския канцлер у нас за 11 октомври тази година.


Справянето с престъпността е една от темите, които ще постави за обсъждане германската страна. От успехите в тази област зависи и подкрепата за присъединяването ни към шенгеското пространство, което е приоритет на официална София.


Вътрешният министър Цветан Цветанов, който е част от делегацията, сподели, че има с какво да се похвали пред германския си колега. В близките дни в съда ще бъдат внесени обвинителните актове срещу бивши министри и други висши държавни служители.