Сметопочистващите фирми правят опити да съберат боклука

Архив Варна

25-01-2010, 10:00

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Камионите на сметопочистващите фирми опитват днес от 4 часа сутринта да стигнат до контейнерите с боклук в кварталите, които са препълнени и непочистени от няколко дни. На места има  камари от замръзнали боклуци, които приличат буквално на малки сметища. Машините трудно стигат до тях заради непочистени и заледени улици в кварталите на Варна. Най-тежко е положението в "Левски", "Владиславово", "Кайсиева градина" и "Възраждане". Екипи на полицията помагат на машините да достигнат до преливащите от боклуци контейнери.


Жителите на Виница и вилните зони край Варна твърдят, че са откъснати от света в буквалния смисъл. От общината уверяват, че там е започнало разчистването на пътищата, но хората са затворени в снежен капан от три дни и не могат да се измъкнат.


Автобусите във Варна се движат с по 20-30 минути закъснение.


Кризисният щаб ще заседава днес в 16 часа и  тогава ще бъде решено дали учениците утре ще се върнат в класните стаи. Постъпите към училищата са разчистени, но заледени и има опасност децата да пострадат. Това е основния мотив за днешната дървена ваканция. Иначе класните стаи се отопляват без прекъсване, денонощно, по седем дни в седмицата, увери шефът на РИО Николинка Даскалова.