Отново отложиха делото срещу Красимир Горсов

Архив Варна

25-01-2010, 10:36

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Делото срещу бащата на пострадалата при катастрофа Мануела - Красимир Горсов, беше отложено днес отново. Този път причината беше несвършената работа на магистратите от Велико Търново. Те трябваше да разпитат по делегация съпругата на Горсов - Диана, защото тя не може да се яви в София на процеса, тъй като се грижи денонощно за дъщеря си, която е в будна кома. Разпитът на Горсова днес беше назначен за 17-и февруари.


Красимир Горсов е изправен пред съда затова, че изхарчил за хазарт пари от набирателната сметка за лечението на дъщеря си.  През миналото лято предната инстанция даде на Горсов 2-годишна условна присъда. Съгласно това решение бащата на Мануела Горсова, която пострада тежко при катастрофа, причинена от олимпийския шампион Максим Стависки, трябва да заплати и сумата от 132 287 лв., липсваща от дарителската сметка.


В обвинителния акт се твърди, че Горсов съзнателно е действал против интересите на детето си и в периода от 12 март до 19 август 2008 г. е изтеглил над 130 хиляди лева от две дарителски сметки за лечението на дъщеря му, които е изразходил на хазарт. За периода той 27 пъти е теглил различни суми, които не са използвани за медицински грижи на Мануела.