216 ТИР-а блокирани на ГКПП Кулата, затвориха и Илинден

Новините

25-01-2010, 10:46

Снимка:

БНТ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Два километра е вече колоната от чакащи (216 до момента) ТИР-ове на ГКПП Кулата от българска страна, заради блокадата на протестиращите гръцки фермери при съседния гръцки граничен пункт Промахон, съобщи Агенция Фокус.


Протестиращите затвориха за движение на всякакви превозни средства пункта Промахон вчера около 17 часа, а в полунощ започнаха да пропускат леки коли и автобуси, но не и товарни автомобили. Засега не е известно кога евентуално ще бъде отворен "прозорец" за преминаване и на камионите.


Останалите три ГКПП на българо-гръцката граница - Илинден-Ексохи, Капитан Петко войвода-Орменион и Златоград-Ксанти, работиха нормално и движението през тях бе безпрепятствено. В 11 ч обаче гръцки земеделци блокираха ГКПП Ексохи, в резултат, на което спря пропускането на автомобили през ГКПП Илинден.

Няма да бъдат допускани за преминаване всички видове автомобили. По предварителна информация блокадата ще продължи до 23 часа.

В резултат на силния вятър има снегонавявания по пътя между Шабла и ГКПП Дуранкулак и пътят на практика е непроходим. От „Гранична полиция” предпоръчват на гражданите да се въздържат от пътуване в това направление.