Днес е най-студеният ден, ако може, не шофирайте

Архив Варна

26-01-2010, 06:37

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Днес ще бъде най-студеният ден за цяла България, твърдят метеоролозите. Във Варна в момента термометрите отчитат минус 18 градуса, но според прогнозите температурата в морската столица ще падне до минус 21. Пътищата в областта са частично заледени и заснежени. По-голямата част от тях са проходими при зимни условия. От пътна полиция обаче съветват хората да шофират само при крайна необходимост.


Пътищата в областта се опесъчават, твърдят от пътното управление. Затворени за движение остават отсечките Баир Баши-Кичево, Вълчи дол-Генерал Киселово, Суворово-Ветрино, Добротич-Вълчи дол и Стефан Караджа до границата с област Добрич. Преминаването през Дюлинския проход става само с вериги, а всички тежкотоварни автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета. Пътят Варна-Бургас също е проходим през Обзор-Слънчев бряг. Автомагистралите "Хемус" и "Черно море" са проходими при зимни условия.


В рамките на града ситуацията е друга. Основните булеварди са разчистени и движението по тях е натоварено, защото автобусите се движат с големи закъснения и хората се комбинират с колеги, за да стигнат до работните си места с автомобили. Движението към центъра на града е натоварено, казаха от централата на "Ласиа такси". Все още обаче е трудно да се шофира в кварталите. Все още има много улици, до които дори не може да се стигне. Всички светофарни уредби в града работят нормално.


Учениците останаха в домовете си и днес. Кризисният щаб ще се събере отново в 16 часа, за да реши дали децата утре ще ходят на училище.


В момента вода има навсякъде. Е.он обаче продължава с ремонтите и реконструкциите на съоръженията си и то в най-студените зимни дни. По тази причина днес от 8:30 до 16:30 часа ток няма да има в Куманово, част от "Галата" и местностите Траката, Голяма могила, Студен дол, Акчелар, Св. Никола, Манастирски рид и Ален Мак. Основният проблем в случая е, че без ток ще бъдат основно вилните зони, до които пътищата са непроходими и от няколко дни магазините не са зареждани.