Икономическият ще строи нова аула върху 800 квадрата

Мисия Варна

27-01-2010, 11:54

Автор:

ДАНИЕЛ РУСИНОВ

Всичко от Автора

Нова аула ще строи Икономически университет - Варна. Тя ще e на мястото на пристройката към съществуващата най-стара част от сгрдата на висшето учебно заведение на бул.”Княз Борис І” № 77. По документи става въпрос за подземен етаж с разгърната застроена площ от 883.80 кв.м., чиято стойност не надхвърля 1 800 000 лева.


Желанието на университета е, фирмата която ще строи новата зала-аула, да изпълни поръчката за срок не по-голям от 270 дни. Предприемачите, които желаят да участват в търга за възлагане на строителството трябва да докажат, че приходите им от строителни дейности през 2008 година надхвърлят 10 000 000 лева. Също така трябва да имат опит в бранша, като удостоверят това с някои от основните си договори, които са изпълнили. Освен това трябва да декларират какво техническо оборудване притежават, с което евентуално биха изпълнявали строителството на новата аула.


Икономическия университет ще претегли тежестта на офертите на кандидатите, според това кой предлага най-ниска цена и най-кратък срок за изпълнение на строежа.