В центъра е хлъзгаво, по кварталите - снежно

Архив Варна

28-01-2010, 06:24

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Няма драма на пътя днес. Улиците са същите каквито бяха вчера и онзи ден и би трябвало вече да сме свикнали. Днес и последните паднали от студа акумулатори сигурно вече са заредени, което пък ни осигури прилични задръствания по централните булеварди.


В града вали слаб сняг на моменти, но той все още не може да влоши пътната обстановка, За сметка на това все по-нормално се пътува по магистралите, след като там бяха изчистени по още една лента (във вторник вечерта на магистрала "Черно море" чистеха 5 снегорина един след друг, обадиха се читатели на ВарнаУтре.бг).


 Дори по пътя Варна – Добрич днес движението се извършва без ограничения. Сложно остава в Дюлински проход - там все още са нужни вериги, а всички тежкотоварни автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета.


Проходими при зимни условия са пътищата във Варна, съобщават от КАТ. За последните 24 часа в областта са станали 22 катастрофи. Четирима души са пострадали, но няма опасност за живота им. Пътните инциденти с тях са станали край Аксаково и на Златните.

Снощи кризисният щаб в община Варна отчете, че "градът продължава да се завръща към нормалния си начин на живот". Според администрацията, чистенето от сняг на улиците в кварталите и вътрешни блоковите пространства е приключило в районите „Одесос”, „Владиславово” и „Аспарухово”. Изнесени са били над 2000 куб.метра сняг.  Тази нощ и днес е ред на улиците в „Чайка” и Виница, около Спортната зала и в район „Младост”. Поради размекването на леда ще се извърши и повторно почистване на някои основни улици. На снегопочистващите фирми е наредено да осигурят опесъчаване на трудните пътни участъци към селата Каменар и Константиново.


Заради предстоящото топене на снега и очакваните валежи от дъжд на съвещанието при кмета на Варна са били обсъдени и действията за откриване на част от отводнителните шахти и почистването им, за да няма наводнявания.