Хамстера плаща 20 000 лв. за свободата си

Архив Варна

28-01-2010, 10:32

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Антон Петров Хамстера, задържан като член на бандата за отвличания, станала известна като Наглите, вече е на свобода под парична гаранция от 20 000 лв. Това реши днес състав на софийския апелативен съд. Хамстера е първият от заловените похитители, който излиза от ареста. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.


Адвокатът на Петров Ваня Траянова обясни пред журналисти, че в мотивите си да пусне обвинения от ареста съдът е записал, че обоснованото предположение, че Петров е извършил престъплението, в което е обвинен, вече е разколебано.


В средата на декември 2009 г. Хамстера беше един от общо 25-те задържани след спецакцията на МВР "Наглите", насочена срещу разбиването на престъпна група, специализирала се в извършването на отвличания.


Заедно с Прокопи Прокопиев - Културиста, Ивайло Евтимов - Йожи, Любомир Симеонов - Гребеца и Данаил Димитров - Релето беше посочен от прокуратурата като ядрото на организирана престъпна група, осъществила знаковите отвличания у нас в периода октомври 2007-декември 2009 г. Дни преди Коледа Любо Гребеца признал, че е участвал в няколко от знаковите отвличания през последните години.


Вчера вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че МВР работи много активно за установяване съпричастността на петимата полицейски служители, за които има съмнения, че са съдействали на бандата. Той изрази надежда, че до 20 дни ще има резултати от тази проверка.


Междувременно днес от пресцентъра на МВР съобщиха, че след продължително издирване спецекипи на Главна дирекция “Криминална полиция” са задържали И. Б. Ториното. Той е криминално проявен, известно е, че принадлежи към кръга на Златомир Иванов–Баретата. Активните действия по локализирането и задържането му са проведени в последните дни на територията на Самоков. Днес той е открит в апартамента на свой авер, популярен с прякора Веселото. При задържането Ториното не е оказал съпротива.