Още 30 см сняг във Варна, отново чистят само булевардите

Архив Варна

29-01-2010, 06:39

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Варна осъмна днес с нова снежна покривка, която на места достига 30 см. Отново обаче в града се чистят само булевардите. А те са разкаляни и колите се движат бавно и внимателно върху киша. На места под кишата прозира чист лед.

В някои от кварталите положението е трагично. В "Младост" и "Владиславово" част от улиците са почистени и дори се вижда асфалтът. В "Левски", "Чайка" и района над Двореца на културата и спорта обаче улиците са трудно прохoдими. Там снегопочистващи машини изобщо не са минавали. Коли са направили дълбоки коловози, под които има лед. Препоръчително е да избягвате да се навирате в тези улици, не само, защото може да излезете трудно, а и защото със сигурност ще закъсате някъде.


Огромните камари сняг по булевардите, оставени от снегопочистващите машини, са разчистени само в центъра на града. Иначе в момента всички светофари във Варна работят. Няма пътни инциденти, но за сметка на това има големи задръствания, казаха от централата на "Ласиа" такси. Движението е много бавно в отсечката от катедралата до сградата на общината. Булевардите "Сливница", "Владислав", "Приморски" и "Христо Ботев" също са задръстени в посока към центъра на града.


Пътищата в областта са проходими при зимни условия. В момента няма затворени отсечки, съобщиха дежурните в КАТ. В Дюлинския проход се минава само с вериги, а товарните коли без ремаркета.