Имущество за 16 млн.лв. запорирано през януари

Новините

29-01-2010, 08:52

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Само през първия месец от новата 2010-а година комисията Кушлев е предявила искове за отнемане на имущество за 10 млн. лв. и има наложени обезпечения за 6 млн. лв. В момента се завежда дело за отнемане на имущество на стойност над 8 млн. лв. на бизнесмен от Добрич, осъден за престъпление за документна измама. Това заяви за БНТ председателят на комисията Стоян Кушлев.

Той добави, че най-много съжалява, че е е било отказано налагането на обезпечителни мерки от Софийския окръжен съд на знакова фигура от Наглите, но уточни коя.
Според статистиката на комисията през изминалата 2009-а година делата за отнемане на имущество, натрупано от престъпна дейност и запорираното имущество по таези преписки са четирикратно повече от предната година. През последните 2 години има значителен ръст на производствата, отчитат от комисията и това се забелязва от европейските институции. Според Кушлев в последния доклад на ЕК е имало положителна оценка за дейността на комисията. Той се надява предстоящите доклади през февруари и юни месец също да отчетат положителни резултати.