Спипаха нашенци, участвали в международна схема за източване на банкови карти

Архив Варна

29-01-2010, 12:21

Снимка:

СНИМКА: ПРЕСЦЕНТЪР НА МВР

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Трима нашенци, участвали в международна схема за източване на банкови карти, са задържани при специализирана полицейска операция на ГДБОП, съобщи МВР.

При задържането им са открити фалшиви карти Visa и MasterCard, компютърни конфигурации с номера на банкови карти, пластики и техническо оборудване за тяхното изработване.

Спецполицаите работили по сигнал, че на Аерогара София е пристигнал пакет на куриерска фирма, съдържащ банкови карти. Установено е, че пратката е изпратена от Пакистан, а нейни получатели са столичани. В момента на получаването на колета е задържан 65-годишният П. П. При проверката станало ясно, че в пратката има 12 фалшиви карти Visa и MasterCard с имена на български граждани.


В хода на разследването е установено, че П. П. имал двама съучастници - 24-годишният К. К. и 17-годишен младеж. Малко по-късно били задържани и те. При последвалите претърсвания и обиски в домовете им са открити и иззети  две компютърни конфигурации с номера на банкови карти, 50 пластики – част, от които - бели и техническо оборудване за тяхното изработване.