Дъжд и кални потоци от стопен сняг вещаят от общината

Мисия Варна

30-01-2010, 16:54

Снимка:

СНИМКА: IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Метеорологичната прогноза вещае топенето на снега да продължи с различна интензивност, съобщава кризисният щаб на община Варна.

Утре температурите ще са положителни от 7 до 9 градуса, а след обед ще завали дъжд, който ще усили топенето. За понеделник и вторник се очаква леко снижение на температурите, отново придружено с дъжд. Прогнозата за вторник срещу сряда е за рязко захлаждане и нов снеговалеж.

"При тази обстановка, приоритетните дейности, които ще се изпълняват от фирмите, са обработката на уличните шахти и оформяне на нови площадки за изнасяне на снежни маси от местата, където снегът е особено много", реши на заседанието си в 17 часа днес щабът.

За последното денонощие са осъществени 101 курса за изнасяне на сняг, тази нощ - изнасянето ще продължи. 18 шахти в район Одесос са били обработени. От Е.он не съобщават за големи аварии.

На ул. “Хаджи Димитър” 6 има пропадане, вследствие на ВиК-авария. В момента мястото се запълва с чакъл и се очаква от ВиК да отстранят аварията. Райони без вода няма.

Днес 1560 бебета са получили храна от детските кухни, спешна медицинска помощ са поискали 34 човека.

Предстои почистване на паркинга на ДКС от снега и отводняване на район, намиращ се в близост до зеленчуковата борса - на ул. “Академик Курчатов”, където - заради започналото топене на снега, се събира вода.

Социалните и здравните заведения, градският транспорт работят без проблеми.

Тази нощ един бездомник, открит в района на Виница, е подслонен в СУПЦ “Анастасия д-р Железкова”. Така, за периода от последните 10-15 дни, спасените от студа хора станаха 34, гласи пълното съобщение на кризисният щаб.