Във виното е изходът

Без цензура

08-02-2010, 12:52

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Понеделник е. Духа вятър. Снегът взе много да се натрапва. Смело е да си мислим за лятото, плажа, потните халби и дебелата сянка. Мираж или не, ако насочим вниманието си към края на седмицата, може едното ни оченце да потрепне, а тънка усмивка на удовлетворение да се разлее през стегнатото ни от напрежение тяло.


Екипът на ВарнаУтре реши да започне седмицата с глътка въздух, която ще си поемем при едно леко надигане на главата над морето от новини и събития. Та тази глътчица е червена на цвят, стопля кръвта и се споделя с приятели.


Досега датата 14 февруари не е акумулирала толкова символика, поводи и страст в себе си. Да започнем с това, че е неделя. После идва ред на влюбените. Трети, но не по значение е Трифон Зарезан (любителите на виното го празнуват и постарому и поновому). После смирено трябва да приемем и да дадем прошка на ближния, преди да се отдадем на пост. Да не забравяме и тези, които са родени на тази дата. Над всички тези поводи стои виното – в бутилка, в бъчва или от каничка в близкото заведение. Влюбени, лозари, християни и дори онези, които чакат с нетърпение почивния ден, вече навярно си мислят за топла атмосфера, добра компания и хубаво винце. Ние, екипът на ВарнаУтре, сме заръчали на лявото полукълбо на мозъка да подготвя настроението за неделя.


Най-добре е да обединим празниците в едно. Почивката, виното, любовта и прошката, която си даваме на Сирни Заговезни. Към това може да се прибави и една добра компания. Е, като си ги кажем така нещата, има ли някакво значение дали вали сняг и дали духа вятър? Виното е лек срещу песимизъм. И какво като е понеделник. Разбира се, че този понеделник е много, много различен. Това денят, в който ние започнахме да кроим планове за богатата на поводи неделя. 


Обадете се на приятели, отбележете си виното, което отдавна искате да опитате. Не му мислете за мезето: каквото вино почукало, такова мезе му се обадило. Любовта – напишете я в плановете си с големи букви. С подобни мисли в главата няма как да не се усмихвате, докато си вървите. Не се притеснявайте за околните, какво ще си помислят. Да не си мислите, че и те не обичат виното, любовта. Напротив. Точно сега е моментът да бъдем добри, защото и в лявото, и в дясното ни полукълбо вече тостовете се надвикват един друг...


И прощавайте, ако в неделя прекалим с виното... и с любовта.