И Стар, и млад

Варна Лайф

09-02-2010, 09:35

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Барабанистът на The Beatles Ринго Стар получи звезда на Алеята на славата в Холивуд, Лос Анджелис, съобщава Associated Press.

Церемонията по откриване на звездата,  която е 2401-ва поред, се е състояла в понеделник, 8 февруари, в деня на 50-годишнината на Алеята на славата. Първият паметен знак е сложен на тротоара около офиса на Capitol Records през 1960 г.


Ринго Стар и неговата съпруга, актрисата Барбара Бах, са присъствали на церемонията по откриване на звездата. Гости на събитието са били музикантите Джо Уолш, Бен Харпър, продуцентът Дон Уоз, режисьорът Дейвид Линч и актьорът Ноа Уайли.


За Ринго Стар това е втора звезда на Алеята на славата. През 1998 г. той беше удостоен с тази чест като част от The Beatles. В Лос Анджелис се намират звездите на Джон Ленън и Джордж Харисън. Пол Маккартни единствен от бийтълсите все още няма персонална звезда на Алеята на славата.


През януари мистър Ричард Старки издаде своя петнадесети студиен аблум Y Not, отново пълен с носталгия по старите бийтълс дни. В него, както и в предния диск с двегодишна давност, той пее за родния Ливърпул. Сър Пол Маккартни е взел дейно участие в записите, а Ринго се кълне, че съвместната работа по албума им е доставила огромно удоволствие. В диска са намесени и Дейв Стюарт от Eurythmics, Джо Уолш от Eagles, Бенмонт Тенч от Tom Petty and the Heartbreakers, соулпевицата Джош Стоун, блусаря Бен Харпър и даже Ричард Маркс, изпълнител на сладникави балади от 80-те. 


Ринго Стар признава, че никога не е притежавал мелодичността на Пол Маккартни, точността на Джон Ленън, и/или душевността на Джордж Харисън. Затова е сложил такова име на албума - Y Not. Може да му отговорим с цитат от новата му песен: "Thanks, but no, thanks".