Трима души извършили обира в СИБанк-Добрич, в едната касетка имало евро и злато за над 100 бона

Архив Варна

09-02-2010, 15:17

Снимка:

СНИМКА АВТОРЪТ

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Трима души извършили обира на трезора на СИБанк в Добрич.

Те са с инициали Д. С. и Г. Между тях има жена и мъж с пагони. Това е казала врачката от варненското село Игнатиево на Любчо Александров Любчев. Пред медиите днес той заяви, че е упълномощено лице на "Докс" ЕООД и че средствата в трезора са собственост на дъщеря му Лиляна Любчева Александрова

"В касетката имаше 51 065 евро, 682 лева и злато на двама мои познати - Милен Радев и Евгени Ангелов - 1430 грама злато в 14 карата и 40 грама в 22 карата", заяви Любчо Любчев. По наши изчисления 1,5 кг злато е близо 70 000 лева. На въпрос на ВарнаУтре каква е отговорността на банката след обира, неговият адвокат Юри Митев заяви: "Никаква".

"Съставен му е само протокол, който аз бих квалифицирал като недоразумение. Протоколът е за отваряне на касетата, а тя е била разбита отдавна", каза адвокатът.

Любчо научил за обира от дъщеря му. По радиото тя чула за грабежа в трезора на банката. Към 11 часа отишъл в СИБанк да провери дали неговата касетка не е една от изчезналите. За кражбата не бил информиран дори и от полицията.

Оказва се, че по договор само собственикът на ценностите знае какво има в касетката в трезора. Банката само го охранява, но когато стане кражба няма никаква отговорност.

Днес от СИБанк му казали да подаде искова молба и не са му дали надежда, че ще бъде обезщетен, ако не се открият задигнатите вещи. Любчев e клиент на банката от 10 години. Годишно е плащал 140 лева наем за касетката в трезора. Той остава без семейните си спестявания броени дни преди да отпразнува рождения си ден.