Лекарят на Майкъл Джексън официално е обвинен в убийството на звездата

Варна Лайф

10-02-2010, 15:29

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Срещу д-р Конрад Мъри официално е предявено обвинение за убийството на Джексън, след като аутопсията установи, че Кралят не е починал от естествена смърт, предаде CNN.

Докладът от 51 страници дава подробни детайли и потвърждава заключението от август, че Майкъл е починал от "Силна интоксикация с “Propofol”".


Мъри призна пред разследващите, че е изписал на Майкъл мощнотo приспивателно за проблемите му със съня.


Д-р Селма Калмс - анестезиологът, който е назначен от следователите, за да преразгледа заключенията от разследването, каза: “Няма никакви данни за използването на това лекарство срещу безсъние, доколкото ми е известно”.


Докладът от аутопсията е публикуван в интернет и всеки може да го прочете.


Д-р Конрад Мъри (на снимката вдясно), който е бил с Джаксън, когато е починал, е обвинен в “непредумишлено убийство” и в “убийство по непредпазливост”. Джексън е наел Мъри за свой лекар по време на подготовката за завръщането му на сцената със серия от предстоящи концерти. На 25 юни 2009 г. около 1 часа през нощта звездата е потърсил помощта на лекаря по телефона. Оплакал се е, че се чувства дехидратиран и не може да заспи.


Под клетва докторът е заявил на разследващите, че е дал на Джексън три успокояващи таблетки, за да му помогнат да заспи. Лекувал е покойната звезда от инсомния в продължение на шест седмици. В нощта на трагедията е бил венозно на Майкъл 50 милиграма от успокоителното “Propofol”, разредено с обичайната доза “Лидокаин”.


Докторът е казал на полицията за своето притеснение, че Майкъл е започнал да се пристрастява към лекарството и се е опитвал да го откаже от него.


Освен това Майкъл е страдал от “хроничен респираторен бронхит в напреднала фаза и възпаление на белите дробове”, но болестта не е пряката причина, довела до смъртта му.


В доклада на следователите е записано, че нивата на “Lorazepam” (силно успокоително), са засилили страничните ефекти, причинявани от “Propofol”.


Обвиненията в убийство, предявени към лекаря на Джексън са “много необичайни”, според д-р Брус Кранер, адвокат по медицински дела от Ню Орлиънс. Той смята, че обвинителите могат да имат “доста успешно дело” срещу Мъри, ако докажат, че той не е взел необходимите предпазни мерки, когато е давал “Propofol” на Джексън.