Яне Янев към Бойко: “Ти си близък с Алексей Петров, аз не съм спал с него”

Архив Варна

16-02-2010, 11:45

Снимка:

СНИМКА СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

“Алексей Петров е изключително близък на Бойко Борисов. Аз с него не съм имал нито общ бизнес, нито обща фирма, нито съм спортувал, нито съм спал в една стая с него, както твърди Бойко Борисов. Време е да излязат наяве всички зависимости”, заяви на пресконференция в Добрич лидерът на РЗС Яне Янев. 

Според него това, което се случва с „Октопод” напомня това, което се случило, когато Бойко Борисов станал главен секретар на МВР. “Бързо отиде да завземе една от групировките на Иван Костов – тази на Славчо Христов. Изпрати гардове с калашници, превзеха банката и монтира там Цветелина Бориславова. Виждам, че „Лев инс” и „Лев Корпорация” са едни от най-мощните корпорации.  Сега разчиства лични сметки, за да завземе и тази ниша”, каза Янев.


“Управляват ни долнопробни, ограничени и вопиющо некомпетентни милиционери. Те управляват само с шантаж. Искам да спра всякакви спекулативни лъжи и гнусни клевети от хора, които имат тежки психични проблеми. Не зная защо уважавани медии канят във водещи свои предавания хора, които би било редно да са в специализирано заведение”, сподели Янев по повод изказването тази сутрин пред бТВ на Николай Колев – Босия, че още преди 10 ноември Яне Янев се е самопредложил да работи за службите. Неговият псевдоним бил Хлапето, защото е бил непълнолетен, когато се е причислил към агентурата. Босият каза, че подозира, че Янев още работи за службите и с новото ръководство на ДАНС. “С тази провокация за пoреден път се опитват да внушат, че едва ли не съм човекоядец и закусвам с малки деца”, каза Янев. Той декларира, че „никога, по никакъв повод, както аз, така и моето семейство, и най-близките ми хора, не са били свързани с Държавна сигурност, структурите на всякакви специални служби или БКП. Нито аз, нито някой от роднините ми до девето коляно имаме нещо общо с ченгесарщината, която мразя от цялата си душа”. 


“Проблемите в държавата са много. Не мога да разбера защо вътрешният министър Цветан Цветанов вместо да се заеме и свърши работата по отношение на бедствията и авариите, е тръгнал от медия в медия единствено и само да повишава рейтинга си. Убеден съм, че няма да се успокои, докато по рейтинг не стигне Бойко Борисов”, допълни Янев. 


В Добрич лидерът на РЗС каза, че неговата партия тръгва да събира 500 000 подписа за референдум за предсрочни парламентарни избори. 


“РЗС ще е следващата управляваща партия в Република България и така ще се сложи край на криминалния преход, на мутризацията и ще се спре генното инженерство. Истинският мутант на криминалния преход е ГЕРБ – хибрид между БКП и МВР, с много внедрени агенти на Държавна сигурност, включително и измежду първите политици на партията”, каза още Яне Янев.