Павел Гоневски с нов роман

Варна Лайф

25-02-2010, 11:59

Снимка:

ЛИЧЕН АРХИВ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

След "8 секунди от смъртта" ни застига информация за нова книга на Павел: "Лицето от сенките".

Издателството отново е "Сиела". 

Павел Гоневски е журналист, който от 1997 до 2004 г. последователно работи като репортер и редактор във вестниците „Континент” и „24  часа”. Отразява предимно криминални, но също така и международни събития, като войната в Косово, нападението срещу българската база в Кербала и др. През 2004 г. Павел се премества да живее в Лондон, където отначало работи на свободна практика за Мейл он Сънди, Би Би Си и „24 часа”, а впоследствие спечелва конкурс за продуцент в българската редакция на Би Би Си.  След закриването й през 2006 г. остава в Лондон като онлайн продуцент.


Пред програма "Хоризонт" Павел разказва за прехода, който прави от журналист към писател. Не се чувства професионалист в писането на романи, което би трябвало да се тълкува като освободеност, а не като липсата на рутина. На друго място Павел казва, че се отнася демократично към героите си и ги оставя сами да избират съдбата си.


„Лицето от сенките” е криминален трилър, в който действието се развива край бреговете на Темза и Средиземно море. Притиснат от обстоятелствата, главният герой разрешава житейски и журналистически казуси. Той е репортер с душа на художник. Тръгва по следите на непозната красавица, за да се окаже впоследствие срещу лицето на подземния свят в Лондон.

„В Лондон се чувствам част от мнозинството, с повече хора там споделям вижданията си за живота, отколкото в България. Тук съм сред свои”, признава в друго интервю Гоневски и добавя: „При тези обстоятелства не бих се върнал в България. Има много интересни неща, които искам да ми се случат, които целя, за да мисля за връщане назад.”

Премиерата на книгата ще е на 18 март в София. Засега авторът не предвижда представяния в други градове.