Кольо Парамов: Борислав Гуцанов е имал протекцията на ръководството на БСП

Архив Варна

07-04-2010, 11:54

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Председателят на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов, който беше арестуван при операция "Медузите", е имал протекцията на ръководството на БСП. Това заяви в студиото на БТВ бившият съветник на премиера Кольо Парамов.

"Когато обсъждаме варианта за една медуза, втора медуза, трябва да се върнем назад и да видим всички разработки в комисията за национална сигурност. Оттам ще произтече условието и ангажимента във връзката кой кой е по веригата и кой по какъв начин в политическите партии в парламента е играл роля, за да реализира покровителство над тези хора, за да могат те пък да натрупат богатство”, каза Парамов. Според него работата на сегашното правителство е достатъчно целенасочена в тази посока.

 

"Ако Гуцанов е член на ИБ на БСП, той при всички положения поддържа връзка с всички партийни функционери. Такива като Гуцанов използват ситуацията и се реализират”, каза Парамов. Финансистът попита как е възможно тогавашният министър-председател Сергей Станишев да не е знаел за действията на Гуцанов.
Всички са знаели и не могат да бягат по тъча. Трябва да определят себе си не като участници, а като свидетели на едно порочно дело, призова Парамов. Той каза, че подозира взаимовръзките на Дънката с общинарите във Варна, броя на гласувалите, договорките за прокарването на определени точки в дневния ред.
Финансистът заяви, че очаква операция "Медузите" да продължи и в Бургас срещу бивши депутати от морския град. Според него в момента в държавата тече мащабна операция "Чисти ръце" и това е много сериозно завоевание на сегашното правителство.