Синът на Майкъл Дългас се размина с 1/2 от минималната присъда

Варна Лайф

23-04-2010, 09:56

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Камерън Дъглас, 31-годишният син на Майкъл Дъглас и внук на Кърк Дъглас, беше осъден на 5 години затвор.

Той се призна за виновен по обвинения в разпространение на наркотици през януари, припомня AP.
Баща му и майка му Диандра бяха в съда във вторник.

Камерън има дълга история на злоупотреба с наркотици. Арестуваха го през юли 2009 г. заради търговия с метамфетамин. За такова провинение американският закон предвижда минимална присъда от 10 години, но съдията го прати едва за половината от това време в затвора.

Като допълнение към присъдата, Камерън ще трябва да плати 25 хил. долара, да извършва обществено полезен труд и ще бъде под наблюдение още 5 години след освобождаването си.

Адвокатите на Камерън и поддържниците му като баща му, дядо му и мащехата му - Катрин Зита-Джоунс, помолиха съда за милост над младежа. В писма до съда те признаха, че въпреки че действията на Камерън са осъдителни, той има любящо семейство и е по-добре за него да постъпи в клиника за лечение от наркотичната си зависимост.

В писмо от 5 страници, написани на ръка, адресирано до съдията, Майкъл Дъглас пише, че "цени високо" ежеседмичните си двучасови визити при сина си в затвора.

"Свидетел съм на това колко прекрасен млад мъж може да бъде той. Той поддържа духа си, обвинява само себе си и признава престъпленията си, които започнаха със злоупотреба с хероин", пише носителят на Оскар.

Съдията взе под внимание писмото, но отбеляза, че никой не е споменал пагубното влияние на наркотиците върху обществото при молбата за милост над Камерън Дъглас.

Въпреки това младежът получи по-лека присъда.