Поздравяват абитуриентите с „Хей, човече, не карай пил“

Мисия Варна

10-05-2010, 14:35

Снимка:

АРХИВ: IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Кампания „Не шофирай, ако си пил“ ще проведе за втора поредна година община Варна от 12 до 31 май.

Тя съвпада с предстоящите абитуриентски балове и е адресирана до всички млади хора. Целта е да бъдат опазени животът и здравето на младежите, техните най-добри приятели, връстници и близки.

В рамките на кампанията ще бъдат разпространени стикери с надпис „Не шофирам пил!”. Общината е предвидила и билбордове със същото послание. В ефира на варненските радиостанции пък ще бъде излъчвана песента на кампанията „Хей,човече, не карай пил!” Тя може да бъде намерена и интернет.

По регионални телевизии ще бъдат излъчвани видеоклипове, които са предоставени безплатно от Асоциацията за защита на пострадали при катастрофи. В сградите на всички училища ще бъдат разлепени плакати с мотото на кампанията. Такива ще има и по входовете на много от дискотеките в града.

Освен това в социалната мрежа Фейсбук в интернет вече е създадена група с името на кампанията. До сега към нея са се присъединили повече от 800 човека. На стената на групата е качена информация за кампанията, води се  дискусия по проблема, има и превативни видеоклипове и материали.