Янко Станев: Фондация „Владиславово“ не е източвала общинския бюджет

Мисия Варна

11-05-2010, 09:30

Снимка:

Янко Станев АРХИВ: ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Не би могло да има източване на общинския бюджет чрез фондация „Владиславово“.

Това заяви  д-р Янко Станев във връзка с обиските в община Варна и изявленията на вътрешния министър Цветан Цветанов, че днешната акция е продължение на операция „Медузите“.

Д-р Станев е ръководил фондация “Владиславово“ допреди година и половина, а в момента неин председател е Маргарита Георгиева. Освен това Станев е зам.-председател на общинския съвет във Варна и лидер на ДПС в града.

„Не съм запознат с продължението на операция „Медузите” и в моя кабинет проверки не са правени”, каза Станев. Той коментира, че е съгласен с проверките, които се правят и подчерта, че такива трябва да има, за да се следят нещата от близо и да не се допускат нарушения.

Янко Станев коментира още, че е възможно да е допускал грешки в работата си, докато е ръководил фондацията, но категорично отхвърли твърденията да е имало източване на общинския бюджет чрез нея.

„Фондация е работила по 22 проекта, само един от които е по общинска програма”, посочи още д-р Станев. Той беше категоричен, че винаги е работил за адаптацията и интеграцията на ромското общество във Варна.