Тоалетна вся смут на сесията на общинския съвет

Мисия Варна

19-05-2010, 07:35

Снимка:

СНИМКИ: ВИОЛЕТА РУСКОВА

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Чисто ново биде за тоалетна вся смут на днешното заседание на Варненския общински съвет.

То беше внесено на сесията от варненския чудак Росен Марков, който е по-известен като председател на Партията на българските мъже. Марков невъзмутимо дотътри бидето в залата и го постави на един от столовете на по-горните редове. После разпъна и плакат, на който пишеше: „Искаме паметник на Българо-руската дружба, а не клоaка на спирка Почивка“.

Акцията обаче вся смут в редиците на местните парламентаристи и те помолиха Марков да изнесе бидето от залата. Той обаче отказа, като заяви, че го подарява на общинския съвет. Според него проблемът не е в това, че е внесен клозет на сесията, а че паметникът на Почивка е в ужасно състояние и се е превърнал в тоалетна. В крайна сметка след шумния ропот от страна на съветниците, Росен Марков изнесе бидето, но остави плаката в залата.

Новият председател на общинския съвет Николай Апостолов от ГЕРБ пък се възмути от акцията с тоалетната и я прие като лична обида, тъй като това е първата сесия, която върви под неговото ръководство.

На днешното си заседание местният парламент предстои да удължи с още един месец срока за подготовка и пласиране на инвестиционната емисия облигации от 6 млн. евро на община Варна. Вече има избран инвестиционен посредник и това е фирмата “Булброкърс”, която ще получи една стотинка за труда си да пласира общинските облигации на български и чужди пазари.

Местният парламент вече упълномощи съветника Красимир Узунов да участва в общото събрание на Спортен комплекс “Варна” АД, което ще се проведе на 10 юни. Става въпрос за дружеството, което беше създадено между общината и „Химимпорт“ за стадион “Юрий Гагарин”.

В пета точка от дневния ред на съвета се очаква да бъдат намалени членовете на брода на общинската фирма „Градски транспорт“ от 5 на 3 души. Освен това новото мнозинството около ГЕРБ ще освободи старите бордоваци от постовете им и на тяхно място ще избере трима нови.