„Атака“ съзря конфликт на интереси в общината

Мисия Варна

19-05-2010, 08:17

Снимка:

СНИМКА: ВИОЛЕТА РУСКОВА

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Конфликт на интереси ли е или просто семейственост фактът, че изпълнителен директор на „Младежки дом“ е дъщерята на шефа

на общинското предприятие „Спортни имоти“ Петър Пасев.

Този въпрос отправи днес към кмета общинската съветничка от „Атака“ Евгения Александрова. Тя попита и дали на Пасев е дадено ново общинско жилище, след като наскоро се оказа, че той в продължение на 8 години е обитавал апартамент на общината, който е със статут на ученическа занималня. Припомняме, че шефът на „Спортни имоти“ беше принуден да се изнесе от занималнята.

Кирил Йорданов не отговори на този и други му зададени въпроси, тъй като отсъства от града. Той е в София, където дава една след друга две пресконференции на спортна тематика съвместно с премиера Бойко Борисов. Упълномощеният да го замества зам.-кмет Коста Базитов заяви, че общинските съветници ще получат отговори на въпросите си в писмен вид.

Местният парламент реши да удостои посмъртно с „Награда Варна“ за литература, починалия Атанас Липчев. Останалите отличени с едноименния приз за изкуство са Борислав Кузманов - за проект музика, Нелко Коларов - за концерта “Фобос и легендите на рок класиката”. Архитект Наталия Люцканова пък ще получи наградата в графата архитектура. Сред научните постижения, удостоени с “Награда Варна”, е първата трансплантация в морската столица на бъбрек от жив донор, извършена от екип медици, начело с доц. Вилиян Платиканов, който е и национален координатор по трансплантациите в България.