„Градски транспорт“ увисна без съвет на директорите

Мисия Варна

19-05-2010, 11:55

Снимка:

АРХИВ: IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

В момента общинската фирма „Градски транспорт“ е без съвет на директорите.

Тоест никой не управлява транспортното дружество.

До това положение се стигна, след като общинският съвет отстрани от постовете им старите членове на борда на фирмата, но не успя на тяхно място да избере нови. След конфузното гласуване, при което не достигна само един глас, за да бъде назначен нов съвет на директорите, групата на ДПС пoиска да бъде направена кратка почивка. Вероятно след нея предложението ще бъде гласувано отново. Прави впечатление, че общинските съветници от партия „Нашият град“ изобщо не се появиха на следобедното заседание на днешната сесия на местния парламент. За сутрешното Неделчо Михайлов и почти цялата му компания бяха на лице.

Преди да освободи борда на „Градски транспорт“ местният парламент намали числеността му от петима на трима души. Според ГЕРБ това е антикризисна мярка. Стелиян Севастиянов от ДСБ обаче контрира, че мярката е по-скоро популистка. Мотивът му бе, че две заплати по-малко няма да решат финансовите проблеми, в които е затънала общинската фирма. Според него, образно казано, „Градски транспорт“ в момента е под водата.

Припомняме, че общинското дружество в момента няма и шеф, тъй като прокуристът Пенчо Пенчев е под домашен арест. Той бе задържан на 31 март при операция Медузите заедно с бившия шеф на местния парламент Борислав Гуцанов, бизнесмена Даниел Славов – Дънката и главната счетоводителка на дружеството. Сега фирмата остана и без борд.

Новият председател на общинския съвет Николай Апостолов от ГЕРБ лично представи и предложи новите трима бордоваци. Това са банковият счетоводител Емил Данаилов, бившият изп.-директор на „Албена Автотранс“ Костадин Малчев и Валери Атанасов, който от 20 години се занимава с частен транспортен бизнес. За избирането на новите трима членове на съвета на директорите обаче гласуваха 25 общински съветници при необходим минимум от 26 гласа. Девет местни парламентаристи се въздържаха при гласуването.

Малко по-късно: Шамаросаха новия председател на местния парламент още на първото му заседание »