Шамаросаха новия председател на местния парламент още на първото му заседание

Мисия Варна

19-05-2010, 12:48

Снимка:

СНИМКА: ВИОЛЕТА РУСКОВА

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Новият председател на общинския съвет – Николай Апостолов от ГЕРБ, получи звучен шамар още на първата сесия, която премина под негово ръководство.

Това стана с избора на нови членове на съвета на директорите на общинската фирма „Градски транспорт“.

Както ВарнаУтре прогнозира, неуспешният първи избор на новия борд бе прегласуван. Това стана след кратък дебат дали това е възможно от юридическа гледна точка. В крайна сметка при повторното гласуване, новият борд бе избран с 28 гласа за, 0 против, 7 въздържали се, а 16 общински съветници отсъстваха.

Любопитно бе изказването на местния парламентарист от партия ЛИДЕР Красимир Симов. Преди повторното гласуване той обърна внимание на новия председател, че се радва, че подобно нещо му се е случило още на първата сесия, която ръководи. И му обеща, че това може да се превърне в ежедневие. „Подходът, с който пристъпихте към избирането на новите членове на съвета на директорите беше грешен. Нямам нищо против предложените трима души, не ги и познавам“, коментира Симов. И обърна внимание на Апостолов, че е бил избран за председател с гласовете на 39 общински съветници, но сега не е успял да събере мнозинство за нов борд на „Градски транспорт“.

Преди първото неуспешно гласуване Апостолов на няколко пъти подчерта, че предложението му за смяна на борда е било съгласувано с всички лидери на политически групи в местния парламент и те са го подкрепили единодушно. Симов обаче риторично попита - „Къде са те тогава“, като имаше предвид знаковото отсъствие на лидера на „Нашият град“ Неделчо Михайлов и цялата му група общински съветници.

Според коментарите в залата, „Нашият град“ и други общински съветници от центъра и дясно, нарочно не са избрали новия борд още от първото гласуване. По този начин те не само зашлевиха ГЕРБ, но и закачиха обеца на ухото на председателя на съвета Николай Апостолов. Намекът е бил, че от тук нататък гербаджиите няма да мога да налагат своите решение без да дадат нещо в замяна на политическите групи, които им помогнаха да свалят Борислав Гуцанов от председателския пост и избраха на неговото място Апостолов.

При днешното гласуване на борда на „Градски транспорт“ ГЕРБ получи твърда подкрепа само от „Атака“, ДПС и от някои отделни общински съветници. БСП се въздържаха и при двете гласувания.

Малко по-рано: „Градски транспорт“ увисна без съвет на директорите »