"Гра(н)д в града" отваря предсрочно

Мисия Варна

26-05-2010, 12:09

Снимка:

СНИМКИ: ВИОЛЕТА РУСКОВА

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Мляко по 9 стотинки за кофичка и брашно по 39 стотинки за килограм ще се продават утре във Варна.

Щандовете и витрините с хипер евтините стоки вече са подредени на ниво -2 в най-новия варненски търговски център, наречен Гранд Мол. Там е царството на Карфур - френската верига от магазини, която държи първото място в Европа и второто в света по продажби на дребно. Безброй промоции чакат посетителите, които ще намерят в хипермаркета 50 000 артикула хранителни и нехранителни стоки. "Когато Карфур открие магазин в един град, цените в този град падат с 10%", обеща Кристиан Шарита, изпълнителен директор на Карфур България. Във Варна е четвъртият магазин на Карфур в България, след като преди година отвори хипермаркетът в Бургас, а през април и тези в Пловдив и София. Веригата е известна с високото качество на продуктите от собствените й марки, както и с големия асортимент на биохрани и екостоки.

Както във всеки от 50 000 си магазина по света Карфур във Варна ще предлага черна и бяла техника, дрехи, детски стоки с марката Disney, фитнес уреди, стоки за дома. На Гурме щандовете можете да намерите над 600 вида вина (голяма част от френските предложения се продават за първи път в България, установи наш енолог).

{gallery}Story/2010-05-26-GrandMall{/gallery}

Работното време на Карфур е от 8.30 до 23 часа. Стартът е утре в 8.30. А цените? Кой знае, до утре може да паднат и още...

35 000 квадратни метра от търговските площи (общо 50 000 кв.м.) в Гранд Мол вече са заети, съобщи днес Атанас Гаров, изпълнителен директор на Колиърс интернешънъл. В мола зад Автогарата дебютират във Варна световноизвестни марки като Zara, Bershka, Stradivarius, Pull and Bear, Humanic, Playlife, Bata, Deichmann и много други. В следващите 2 месеца ще заработят всички наети магазини и заведения. Както и 8-те зали на кино Арена с общо 1100 места и луксозната зала за 50 зрители.

Добре организирани са местата за паркиране (над 1750), разположени на 3 нива, боядисани в различни цветове за по-лесна ориентация.
"Когато се обърнахме към архитектите, за да проектират Гранд мол, ние им обяснихме, че той ще бъде построен във Варна - град на ваканциите, свободата, зеленото... Затова сега нашият мол изглежда така и е "дружелюбен" към всички посетители, дори към тези със специални нужди при предвижване", каза Ели Егоси, съветник на главния изпълнителен директор на "Оркид Девелопмънтс Груп" и партньор в проекта. Той разбира се благодари на всички, участвали в реализацията на проекта, но бе особено щедър на похвали към фирма "Комфорт", която е построила мола. "Работил съм с най-големите и известни строителни фирми в света, но безспорно "Комфорт" е най-добрата от тях", възкликна г-н Егоси.

Тази вечер е ВИП откриването на Гранд Мол - за него във Варна пристига строителният министър Росен Плевналиев. Утре в 8.30 първите клиенти ще атакуват Карфур, а лентата на новия търговски център ще бъде отрязана в 10.00.