Общината тепърва ще гони търговци от морската градина

Мисия Варна

26-05-2010, 13:27

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Няма нарушители в морската градина по линия на търговията и общината към момента не е гонила търговци от парка.

Това съобщи шефът на общинската дирекция, която отговаря за опазването на обществения ред в града – Стойчо Бакалов. Именно той и неговите служители следят дали в крайморския парк работят неизрядни търговци, които нямат право за това или са лишени от него.
Бакалов бе категоричен, че към момента служителите му от отдела по контрол над търговията не са съставяли актове на хора, които търгуват без необходимите разрешителни в морската. Според него обаче тепърва ще има глобени и изгонени търговци, хванати да работят нелегално в парка, тъй като летния сезон едва сега започва. Прогнозата на общинския шеф се базира на досегашния опит в работата му.

Бакалов съобщи още, че тази година общината не е предвидила да командирова полицаи за допълнителна охрана по курортите. Дежурни от неговия екип обаче ще проверяват търговските обекти и заведенията край морето. Колкото до конкурса за избор на охрана на общинските обекти, той вече е приключил. Фирми участници в надпреварата обаче обжалват резултатите от конкурса. Бакалов не можа да цитира имана на охранителни фирми, които са кандидатствали да поемат грижа за сигурността върху общинските обекти.

Към момента в общината не са подавани традиционните за летния сезон жалби срещу силния шум, който се носи от вечерните заведения и редицата забавни летни атракциони в града. Единственият сигнал до сега е от собственик на апартамент в жилищен блок, на чийто партер се намира заведение.