Пенсионерите напазариха в Карфур

Мисия Варна

27-05-2010, 07:20

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Предимно възрастни варненци атакуваха тази сутрин първия магазин от веригата хипермаркети Карфур във Варна.

Пенсионерите обаче бяха далеч по-въздържани от столичните си "колеги" и до ексцесии, тълпи и блъсканици не се стигна, въпреки невиждано ниските цени на някои от стоките в супермаркета, който отвори врати заедно с най-новия варненски търговски център - Гранд мол.

Откриването за граждани беше в 10 ч., макар че Карфур приемаше клиенти още в 8,30 ч. сутринта. Атмосферата в мола в момента е изключително празнична. Всеки посетител получава балон. По коридорите се разхождат приказни герои и персонажи от известни филми. Странни животинки с рогца и крилца - пеперудки, прилепи и пчелички обикалят на тротинетки между магазините и упътват първите клиенти на мола. Диджей с оформен като часовник пулт осигурява музикално оформление. Цели групи млади хора с ролери също са ангажирани да осигурят ведра обстановка в първия ден на търговския център, в който засега работят 20-тина магазина на първо ниво. Сред тях обаче са новите за Варна брандове на Zara, Humanic, Deichmann и Bata.

Естествено акцентът в покупките е в Карфур. Там на касата всеки клиент получава и карамфил за "добре дошъл". Почти всеки копувач слага във фирмената торбичка кисело мляко от 9 ст., евтини кремвирши и перилни препарати. Особено популярни се оказаха и възглавници на изгодна цена.