Половин Варна вече напазари в Гранд Мол

Мисия Варна

30-05-2010, 16:50

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Рекордният брой от 280 000 посетители преброиха собствениците на Гранд Мол Варна през първия уикенд след откриването на търговския център, който отвори врати на 27 май.

А според неофициалните сметки на кметския екип в морската столица вече живеят над 500 000 души. Това ще рече, че поне половината от варненци вече са минали от тук за шопинг. Сериозно подкрепление имаше от клиенти, пристигнали с коли с добричка регистрация, както и от многобройни гости от Румъния, видя екипът на ВарнаУтре.бг.

„Откликът от страна на нашите посетители и наематели е огромен”, каза Стивън Клийвър, мениджър на Гранд Мол Варна.

От откриването в четвъртък сутринта, търговският център посрещна повече от 280 000 посетители. Това е далеч над предвижданията ни, което напълно оправда решението ни да отворим предсрочно и да се възползваме от огромния потенциал на пазара във Варна през  летния сезон. Първоначалният успех ще бъде  бързо последван от втори етап на откриване - заведенията за хранене и развлечения ще отворят врати през третата седмица на юни. Представянето на нови обекти ще продължи през цялото лято. Не се съмнявам, че това допълнително ще засили предлаганите от нас разнообразни и иновативни услуги и ще бъде следващата стъпка в утвърждаването на Гранд Мол като лидер на търговския пазар и като място за развлечение в  свободното време, не само във Варна, но и в цяла България”, обясни още той.

Любопитството на варненци беше сериозно подклаждано и от промоционалните ниски цени в хипермаркета Карфур. От там се зарекоха, че с отварянето на магазина от френската верига във Варна цените в целия град ще паднат с 10%.

Междувременно основният конкурент по ниски цени на Карфур - супермаркетът Кауфланд, направи нощна разпродажба на хранителни стоки. На киселото мляко от 9 стотинки в Карфур, Кауфланд отговори с 8 стотинки за кофичка. В извънредно издание на фирмения вестник бяха обявени нови цени на стоки в промоция. Сред тях имаше евтини банани и двулитрова бутилка бира за левче. Друга голяма верига "Пикадили" пък вече прави 5% отстъпка за всяка сметка от над 50 лева. За сметка над 100 лева поевтиняването е 10%.