Lord of the dance са купонясвали снощи във Варна

Мисия Варна

02-06-2010, 11:21

Снимка:

СНИМКА: ВИОЛЕТА РУСКОВА

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Два рождени дни на свои колеги са празнували във Варна във вторник вечер невероятните танцьори на Майкъл Флетли, похвалиха се днес двама от екипа на Lord of the dance.

Билетите за шоуто на Lord of the Dance във Варна на 3 юни в Дворец на културата и спорта свършиха веднага и заради огромния интерес, атрактивните ирландци ще изнесат 2 спектакъла - вторят е в ДКС на 4 юни от 19 ч.

Много труд и усилия стоят зад впечатляващото шоу, разказват Lord of the dance. Почти невъзможно е едни и същи танцьори да изпълняват спектакли в два последователни дни, защото интензивното шоу продължава 2 часа, което е изключително изтощително.

Ежедневно всеки артист репетира по 2 часа с трупата, за да се запази синхрона и след това тренировката продължава самостоятелно.

Шоуто е създадено през 1996 г. от Майкъл Флетли и поради огромния си успех вече има 4 трупи, които обикалят света, за да изпълняват невероятно красивите си танци - смесица от традиционна келтска и съвременна хореография. Ирландските танци са характерни с много подвижни крака, но статични ръце, затова трупата на Флетли използва класически движения на ръцете - особено жените. Това прави танцът още по-атрактивен и секси.

Всяка от 4-те трупи има около 40 танцьори, като обикновено на сцената са между 20 и 30 от тях. Lord of the dance пристигат с огромен технически екип от около 80 души, за да бъде изградена въздействащата сцена.

Първите впечатления от България на бързоногата трупа са били от купона, който са си организирали снощи в дискотека на краебрежната алея. Съвсем в техен стил са се забавлявали щуро, облечени в артистични пищни одежди и са танцували под дъжда, на фона на фойерверки.

Танцьорите са се надигравали на музиката на Майкъл Джексън, а българите са им показали ръченица, която ирландците много са харесали. Накрая всички заедно са изтанцували едно българско хоро, което много напомня на техните танци, според Ашли Мърфи, която е член на трупата от 7 години и в шоуто ще бъде "злата" героиня.

Танцът, който ще изпълнят във Варна утре и в петък е артистичен разказ за борбата между доброто и злото. Ще има интересни дрехи, маски, ризници и впечатляващи аксесоари, но все пак не театралното е в основата, а завладяващият танц.

На концерта в София на моменти публиката е изпадала в истерия, характерна за големите рок концерти, разказват българските организатори. Шоуто е истинско емоционално събитие за зрителя, което е необичайно за танцов спектакъл.

Организаторите изразиха увереност, че варненци ще покажат характер и атмосфера - невероятният интерес към шоуто тук е сигурен знак за това.

Изпълнение на традиционен келтски инструмент, подобен на флейта от младо момиче, което ще бъде символ на "добрия дух" в спектакъла ще зарадва аудиторията.

Ще има и изненадващ красив момент с известна еротика, като магия, но това трябва да се види, не може да се разкаже, споделят отганизаторите.

Танците ще бъдат на фона на традиционна музика на ирландски език - един от най-древните в света.

От тук Lord of the dance продължават към Турция, след което имат седмица почивка и заминават за Абу Даби. Ще последва почивка, защото са вече 4 месеца на турне.

Танцьорите разказаха за добрите си впечатления от българската публика от шоуто, което изнесоха в София, преди 2 години. Те са се почувствали посрещнати страхотно, което много улеснява работата им, спределиха ирландците.

Те се надяват на по-хубаво време, за да могат да отидат на плаж или минерален басейн.

Организаторите увериха, че ще се постараят в следващите 8 дни да покажат на танцьорите, че си струва да бъдеш в България.

Артистите пък изразиха надежди, че ще имат възможност да се запознаят не само с българската кухня, а и с културата и фолклора ни.