Морската камара с нов председател

Мисия Варна

04-06-2010, 13:02

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

К.д.п. Богдан Богданов е новият председател на Българската морска камара.Това решиха членовете на камарата на годишното й отчетно-изборно събрание.

Той смени на председателския стол к.д.п. Андриян Евтимов, който не е събрал достатъчно гласове и за оставане в 10-членния Управителен съвет на сдружението.

Кап. Богданов е роден на 20 януари 1951 г. в Пловдив. Завършил е ВВМУ “Н. Й. Вапцаров”, до 1984 г. работи в системата на БМФ, като стига до капитан на кораб. Работил е като капитан-пилот в отдел “Портови флот и пилотска дейност” на “Пристанище Варна” ЕАД, плавал е в чужди компании чрез “Трансимпекс”, развивал е частен бизнес, управлявал е “Портови флот” до приватизацията му, след което за година и половина се връща отново в БМФ. През януари 2004 г. оглавява дирекция “Морска администрация” – Варна, където през 2000 г. е работил като началник отдел. В края на март миналата година кап. Богданов бе уволнен дисциплинарно от вече бившия изпълнителен директор на ИА “Морска администрация” к.д.п. Николай Апостолов. Съдебната битка, която поведе срещу освобождаването си, все още не е приключила.