Индонезийски ансамбъл може да участва на Фолклорния ни фестивал

Мисия Варна

09-06-2010, 14:40

Снимка:

АРХИВ: ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Индонезийски фолклорен ансамбъл от град Сурабая може да вземе участие в 19-то издание на Международния фолклорен фестивал във Варна, който ще се проведе в началото на август тази година.

Това беше една от темите обсъждани днес на среща между председателя на местния парламент във Варна Николай Апостолов и членове на делегацията от общинския съвет в Сурабая.
“Участниците от Индонезия в регатата “Исторически морета” спечелиха аплодисментите на варненци по време на парада на екипажите и мисля, че би било интересно да видим и фолклорен състав”, коментира Апостолов. В срещата участваха и зам.-председателите на местния парламент Неделчо Михайлов, Цанко Цветанов и шефът на комисията по търговия и туризъм Красимир Симов

Гостите се интересуваха от възможността за сътрудничество между двата града в различни области. “Надяваме се, че меморандума, които ще подпишем през есента, ще даде бъде в полза на икономиката на двата града”, заяви Сачироел Алим Анвар, ръководител на делегацията от Индонезия. И допълни, че общинският съвет на Сурабая ще използва възможностите си да подтикне ръководството на местния университет в техния град, в който се обучават и студенти от съседни на Индонезия държави, за интензивно сътрудничество с висшите училища във Варна и по-специално в областта на обучението по медицина.

В договора да бъдат включени и възможности за общи действие в областта на спорта и културата, настоя Неделчо Михайлов. Двете страни биха могли да обменят опит по отношение на изграждането и техническите параметрите на градските стадиони. Съоръжението в Сурабая предстои да бъде открито през август тази година.