"Дарик" показа на кмета Варна от небето

Варна Лайф

11-08-2010, 09:29

Снимка:

СНИМКА: НАТАЛИЯ ГОСПОДИНОВА/DARIKNEWS

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Варненският кмет Кирил Йорданов стана първият градоначалник в България, видял града, който управлява, от небето.

Това се случи благодарение на нюзкоптера на Дарик - единственият новинарски хеликоптер в Източна Европа.

Точно в 7.45 ч. кметът пристигна на летище Калиманци с мощния си 1200-кубиков мотор БМВ и заедно с пилота на DarikSky начерта маршрута на полета.

Последва изпробване на видео техниката в хеликоптера, която е последен писък на медийната мода. Нюзкоптерът на Дарик разполага с три камери, което дава възможност да се снима на 360 градуса, както и да се излъчва сигнал вътре в самия хеликоптер.

В 8.06 ч. разрешението за полета дойде и машината се издигна в небето. Варненският кмет направи първото в България пряко включване от новинарски хеликоптер.

Полетът на нюзкоптера бе предаван на живо в ефирите на Дарик и БНТ в рамките на сутрешното предаване на радиото „Витамин", което в делничните дни тази седмица се излъчва и по Българската национална телевизия. Кирил Йорданов влезе в ролята на репортер, разходи зрителите и слушателите на двете медии и им разказа за някои планове за развитието на града. Зрителите имаха възможност да видят уникални директни кадри на пристанището, което вече не е достатъчно голямо за морската столица.