„Планекс“ подари на Варна статуя на Венера

Мисия Варна

14-08-2010, 10:00

Снимка:

СНИМКИ: ВИОЛЕТА РУСКОВА

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Статуя на Венера, подарък за варненци от „Планекс холдинг“ по случай 20-годишнината от основаването на компанията, беше официално открита днес от кмета Кирил Йорданов и собственика на холдинга Пламен Андреев.

Пластиката е изработена от цял блок тасоски мрамор и е дело на скулптора Веселин Костадинов. Тя е разположена  на ларгото в центъра на града – на кръстовището между „Сливница“ и ул. „Стефан Караджа“.

“За 20 години „Планекс“ построи много сгради във Варна. Винаги сме се старали да строим качествено и модерно, да правим града по-красив. Нека варненци да приемат пластиката на Венера като израз на добрата ни воля, духовна потребност и обществена отговорност и като желание за подобряване на градската среда”, каза Андреев.

На церемонията присъстваха още областният управител Данчо Симеонов, председателят на комисията по култура -доц. Константин Трошев, Варна. Преди официалното прерязване на лентата пластиката „Венера от Варна” разгледа и финансовият министър Симеон Дянков.

Това не е първата подобна инициатива на фирмата. Фонтанът с делфините пред църквата „Св. Никола” също е дарение от „Планекс“ за варненци. За съжаление, сега някой го е поразвалил, като го е боядисал с блажна боя.
{gallery}Story/2010-08-14-statuq-planeks{/gallery}