Кметът разходи Бойко с автобус из Варна за празника на града

Мисия Варна

15-08-2010, 10:23

Снимка:

СНИМКА: ВИОЛЕТА РУСКОВА

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

В ролята на екскурзовод влезе варненският кмет Кирил Йорданов, като ВИП „екскурзиантът“ беше премиерът Бойко Борисов.

Кметът традиционно организира разходки с рейс из морската столица и, застанал до шофьора с микрофон в ръка, разказва къде и какво е направила общината за доброто на гражданите. Днес – за Деня на Варна, автобусът бе луксозен, а освен премиерa, във ВИП обиколката участваха председателката на Народното събрание Цецка Цачева, финансовият министър Симеон Дянков и още представители на държавната и местната власт.

Маршрутът бе от катедралния храм „Св. Успение Богородично", където преди това под звуците на химна бяха издигнати националният трибагреник, знамето на ЕС и флагът на Варна, до улица „Девня“. Там пък беше спретната китна церемония по официалното откриване на ремонтирания участък от крайезерения път.

ВИП рейсът мина и покрай моловете по бул. „Владислав“. При вида на изсечените дървета покрай алеята до гробищата кметът обясни, че това се прави за безопасността на варненци. Припомняме, че неотдавна там дърво падна върху автомобил и уби човек.

По време на цялото пътуване Кирил Йорданов разясняваше най-вече за ремонтите, които текат по варненските улици. И разбира се за 12 милиона лева отпуснати от правителството и изразходвани за ремонта на ул. „Девня“. Инвестицията си струва, тъй като липсата на обходни и околовръстни пътища е определяна като най-голямата слабост на Варна, подчерта кметът.

Преди самото откриване на реконструирания пътен участък, той разясни, че ул. „Девня“ е готова до кръговото с бул. „Република“. „Целта е намаляване на напрежението по останалите пътни артерии - създаване на скоростна отсечка, разбира се в рамките на законово допустимата скорост, която свързва „Младост“, „Възраждане“ и „Владиславово“ с центъра на града. Ефектът вече е видим – намаля трафикът  по булевардите „Владислав“ и „Сливница“.

Продължението – със средства на правителството, които вече постъпват в общинския бюджет, ще продължи до окончателното му завършване. Надяваме се до 15 август догодина, да стигне до „Метро“, каза още Йорданов.

{gallery}VARNA/2010-08-15-devnya-BB{/gallery}