Борисов откри ул. „Девня“ и обеща нови пътища в града

Мисия Варна

15-08-2010, 10:45

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Държавата вероятно ще финансира реконструкцията и строителството на околовръстни пътища в северната част на Варна.

Това стана ясно днес от думите на премиера Бойко Борисов, който откри официално ремонтирания участък от ул. Девня“. „Мисля, че и в северната част на Варна доста ще подобрим пътната инфраструктурата. Днес правим съвещание как може да стане това, за да може туристите, които идват от Румъния да пътуват по-добре и да оставят парите си тук“ коментира премиерът.

Преди това той подчерта, че всичко свързано със строителството на пътищата, което правителството е поело, като ангажимент, се изпълнява стриктно. „Правим го по простата формула, която приехме – дава фактура, плащаме. Свършена е работата, приемаме, лабораторията проверява качеството – плащаме. Ако така е правено през последните 20 години, сега нямаше да имаме проблеми с инфраструктурата в страната - от където и да минеме асфалта е смазан. За това стъпките са тези и аз мисля, че регулярно, като пускаме  отсечки по този начин направени – с тротоари, кръгови движения, осветление, хората ще се убедят в правилността на нашата стратегия+, заяви още Борисов.

Той подчерта, че правителството вече е осигурило средства за окончателното довършване на реконструкцията на ул. „Девня“ (до Метро) и препоръча на кмета тя да е готова за началото на летния сезон догодина, а не чак за следващия 15 август, както кметът заяви, че се надява.
„Хубаво е кмете да помислите така, че догодина да не е август, а поне за началото на летния сезон. Мисля, че може да се понатисне и ако е по-мека зимата да сме готови, когато сезона започва, а не тогава да строят“, каза премиерът.