Започна благотворителна кампания за лечение на 4-годишно момиченце

Животът

10-11-2010, 17:32

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

В Добрич стартира благотворителна кампания за набиране на средства за лечение на 4-годишната Александра в Израел.

Часове след старта на инициативата добри хора започнаха да откликват на апела, отправен в кампанията "Да протегнем на Алекс ръка". В банковата сметка на момиченцето още в първия ден жена е внесла 50 лева, а мъж - 20 лева.

"Изключително съм развълнувана, тъй като в тази тежка за всички ни финансова криза обикновени хора отделят средства, за да помогнат на детето ми. Благодаря им!", сподели майката на Алекс Стела Богданова.

Момиченцето е болно от Детска церебрална парализа и Епилепсия и няма място в България, където родителите му да не са го водили на лечение. Резултати няма, но майката Стела Богданова научава за Клиниката за биокорекция в Тел Авив, Израел.

Алекс има по-голям брат, който се казва Мирослав и е на 11 г. Той е като всички деца на 11 години по света. С разликата, че най-голямата му мечта е по-различна от мечтите на другите малчугани на неговата възраст - той иска да помогне на сестра си Александра да оздравее.

И тогава Мирослав решава да участва в "Байландо" на Нова ТВ и да пее за сестра си. На първия кастинг е одобрен, а продуцентите на предаването искат от родителите оферта за лечение. Мирослав обаче не е поканен за втори кастинг и мечтата му остава несбъдната...

Решават да му помогнат неговите приятели, с които пее в една и съща школа - братовчед му Ники, Цвета, Ричи, Веселина, Жулияна и още няколко малчугани на същата възраст. Зад тях застават родителите им, които решават да организират поредица от прояви, с които да бъде събрана необходимата за първото ходене на Алекс в Израел сума - 35 000 лева.

Така се ражда идеята за благотворителната кампания "Да протегнем на Алекс ръка" - по песента на Хайгашот Агасян "Да протегнем на някой ръка".

Идеята е да организираме благотворителни концерти, в които да участват талантите на Добрич, да бъдат поканени и вече популярни в цяла България добричлии, споделят родителите. Инициативата вече е подкрепена от местните медии.

Срадост откликват да участват в концертите изпълнителите от добричките школи - СОУ "Св. Климент Охридски", "Сарандев", "Палитра", "Алексия", "Мастер", "Ръка за таланта". Инициативата е подкрепена и от община град Добрич.

Ясни са и първите звезди, които с желание откликват на апела да помогнат на Алекс - на 29 ноември за добричлии ще пеят Румънеца и Енчев. "Отворени сме за всякакви идеи, всеки може да се присъедини към нас", споделят родителите-организатори на кампанията.

И призовават: "Байландо" сбъдва мечтите на българите. Нека ние - добричлии, сбъднем мечтата на едно добричко дете и да помогнем за лечението на Алекс. А може би нашата инициатива ще се превърне в първа стъпка към една благотворителност, подпомагаща и други болни деца от Добрич".

Родителите на Алекс са разкрили и банкова сметка:
IBAN сметка: BG29UNCR70001502098286, BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич.