Избрани Новини
17 ноември: Вкусен постен варен гювеч
Още една лесна, постна, диетична и вкусна рецепта.
Продукти:
250 г зелен фасул
250 г бамя
500 г картофи
1 патладжан
1 тиквичка
2 глави лук
3 пиперки
2-3 домата
1-2 моркова
1 китка магданоз
6-7 супени лъжици олио
сол, черен пипер, червен пипер
Приготвяне:
Нарязвате на едро почистените и измити зеленчуци, магданоза на дребно, а картофите на едри кръгове.
Задушавате първо лука и пиперките в олио и вода.
След това прибавете зеления фасул и захлупете с капака тенджерата, да се задушат добре.
Когато сменят цвета си, добавете бамята и патладжана, малко след тях и тиквичката.
Изчакайте няколко минути и добавете доматите и магданоза.
Когато зеленчуците омекнат, добавете лъжица червен пипер, сол и черен пипер на вкус и нарязаните картофи. Заливате с гореща вода, докато се покрият.
Варите в тенджерата на тих огън, до омекването на картофите.
Готово!