18 ноември: Спанак с риба тона

Архив Варна

17-11-2010, 14:10

Снимка:

n/a

Автор:

МАРТА МАРИНОВА

Всичко от Автора

Обожавам риба тон и един ден реших да си измисля по-нестандартна рецепта, защото ми беше писнало от традиционните салати с риба тон.

Много обичам и спанак и реших да ги комбинирам и да видя какво ще  се получи. Е, получи се много вкусно.

Ето и необходимите продукти:

500 гр. спанак

2 консерви риба тон филе

Соев сос

Олио, черен пипер, девисил

Приготвяне:

Спанакът се задушава в дълбока тенджера под капак в малко олио и малко вода. След като намали значително обема си се сваля от котлона.

Пресипва се в подходящ съд за фурна (тава, йенска тенджера, керамичен съд), добавят се консервите риба тон, овкусява се със соевия сос (количеството е по желание), черния пипер и девисила и се разбърква.

Няма нужда от сол, тъй като соевия сос и консервите риба тон са достатъчно солени. Слага се в загрята фурна да се позапече са 10 – 15 минути.

Може да ви звучи странно, но трите вкуса – на спанака, рибата тон и соевия сос, се съчетават в невероятно вкусна комбинация.