Избрани Новини
18 ноември: Спанак с риба тона
Обожавам риба тон и един ден реших да си измисля по-нестандартна рецепта, защото ми беше писнало от традиционните салати с риба тон.
Много обичам и спанак и реших да ги комбинирам и да видя какво ще се получи. Е, получи се много вкусно.
Ето и необходимите продукти:
500 гр. спанак
2 консерви риба тон филе
Соев сос
Олио, черен пипер, девисил
Приготвяне:
Спанакът се задушава в дълбока тенджера под капак в малко олио и малко вода. След като намали значително обема си се сваля от котлона.
Пресипва се в подходящ съд за фурна (тава, йенска тенджера, керамичен съд), добавят се консервите риба тон, овкусява се със соевия сос (количеството е по желание), черния пипер и девисила и се разбърква.
Няма нужда от сол, тъй като соевия сос и консервите риба тон са достатъчно солени. Слага се в загрята фурна да се позапече са 10 – 15 минути.
Може да ви звучи странно, но трите вкуса – на спанака, рибата тон и соевия сос, се съчетават в невероятно вкусна комбинация.