Апостолов: Общинските съветници са безотговорни, но ОбС-Варна е по-ефективен

Мисия Варна

18-11-2010, 15:27

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Ако трябва да бъда откровен, като отговорност, отношение, дисциплина, смятам, че съветниците не проявяват необходимите действия, за които са избрани, каза председателят на местния парламент Николай Апостолов.

"Ако говорим за коефициент на полезно действие, той е по-висок от минали години. В последните няколко месеца общинският съвет разгледа и прие повече решения спрямо минали години. Комисиите работят сериозно, провеждат се редовни сесии и на някои общински съветници работата им идва повече, защото комисиите работят бързо, а съветниците не са свикнали с темпото", каза още Апостолов.

"Варна е голям град, има много проблеми и трябва да свикнем да работим", каза председателят на ОбС.

Промени в правилника на съвета е трудно да бъдат направени, защото той е създаден и гласуван от общинските съветници в началото на мандата им, което означава, че те го подкрепят, обясни Апостолов.

Вече са направени няколко предложения за промени, включително и за електронно гласуване, което би улеснило работата на съветниците, но не са приети.

По думите на Апостолов съветникът Драгомир Дончев, разочарован от поведението на колегите си на последната сесия, се е ангажирал да предложи промени в правилника, които председателят на парламента и ПП ГЕРБ ще подкрепят. Според Апостолов обаче и тези промени няма да бъдат подкрепени от съвета, защото там очевидно не искат промени.