19 ноември: Скумрия с бяло вино

Архив Варна

18-11-2010, 14:14

Автор:

МАРТА МАРИНОВА

Всичко от Автора

Ако ви е писнало всеки път да печете скумрията на скара, ви предлагам една много бърза, лесна, евтина и вкусна рецепта.

А и диетична, защото е без грам мазнина, с изключение на мазнината от самата риба, която е изключително полезна и дори ускорява разграждането на мазнините в организма ви.

Необходими продукти:

2 скумрии

Бяло вино

Мащерка, риган, сол и черен пипер

Приготвяне:

Скумриите се изчистват (ако не сте купили направо изчистени) и се разполовяват през гръбнака.

Пробивате няколко малко разреза на страните с кожата, за да може да поеме от бялото вино.

Слагате сол и пипер на вкус и хубаво поръсвате всички парчета от двете страни с мащерка и риган, които са много важни за крайния вкус и аромата на ястието.

Нареждате парчетата в тава с кожата надолу и заливате с бяло вино (около 1 – 2 пръста). Печете в умерена фурна около половин час или докато рибата започне да хваща коричка.