Избрани Новини
19 ноември: Скумрия с бяло вино
А и диетична, защото е без грам мазнина, с изключение на мазнината от самата риба, която е изключително полезна и дори ускорява разграждането на мазнините в организма ви.
Необходими продукти:
2 скумрии
Бяло вино
Мащерка, риган, сол и черен пипер
Приготвяне:
Скумриите се изчистват (ако не сте купили направо изчистени) и се разполовяват през гръбнака.
Пробивате няколко малко разреза на страните с кожата, за да може да поеме от бялото вино.
Слагате сол и пипер на вкус и хубаво поръсвате всички парчета от двете страни с мащерка и риган, които са много важни за крайния вкус и аромата на ястието.
Нареждате парчетата в тава с кожата надолу и заливате с бяло вино (около 1 – 2 пръста). Печете в умерена фурна около половин час или докато рибата започне да хваща коричка.