22 ноември: Картофена крем супа с гъби

Архив Варна

21-11-2010, 14:18

Автор:

МАРТА МАРИНОВА

Всичко от Автора

Още една постна рецепта и много подходяща за студените дни, които ни очакват. Какво по-хубаво от това да се сгреем с купичка вкусна топла супа.

Необходими продукти:

200 гр. гъби

500 гр. картофи

1 глава лук

1 морков

1 пиперка

Сол, черен пипер, червен пипер, чубрица

Приготвяне:

Нарежете гъбите на лентички, картофите на дребни кубчета, лука, моркова и пиперката на дребно.

Сварете гъбите 10-15 минути в подсолена вода (около 1 литър).

След като са готови, ги отцедете от водата, но не я изливайте, защото готвенето продължава в същия бульон.

Оставете гъбите настрана за сега.

В същата вода, в която сте ги сварили, изсипвате всички останали продукти – картофите, лука, моркова, пиперката.

Овкусявате с всички подправки (картофената супичка носи много чубрица).

След като картофите омекнат много, сваляте от котлона и пасирате до получаване на хомогенна супичка.

Добавяте обратно гъбите и връщате на котлона за 5 минути да поври, като постоянно бъркате.

Преди консумация можете да поръсите с пресен магданоз.