Избрани Новини
22 ноември: Картофена крем супа с гъби
Още една постна рецепта и много подходяща за студените дни, които ни очакват. Какво по-хубаво от това да се сгреем с купичка вкусна топла супа.
Необходими продукти:
200 гр. гъби
500 гр. картофи
1 глава лук
1 морков
1 пиперка
Сол, черен пипер, червен пипер, чубрица
Приготвяне:
Нарежете гъбите на лентички, картофите на дребни кубчета, лука, моркова и пиперката на дребно.
Сварете гъбите 10-15 минути в подсолена вода (около 1 литър).
След като са готови, ги отцедете от водата, но не я изливайте, защото готвенето продължава в същия бульон.
Оставете гъбите настрана за сега.
В същата вода, в която сте ги сварили, изсипвате всички останали продукти – картофите, лука, моркова, пиперката.
Овкусявате с всички подправки (картофената супичка носи много чубрица).
След като картофите омекнат много, сваляте от котлона и пасирате до получаване на хомогенна супичка.
Добавяте обратно гъбите и връщате на котлона за 5 минути да поври, като постоянно бъркате.
Преди консумация можете да поръсите с пресен магданоз.