24 януари: Фъч по американски

Архив Варна

23-01-2011, 18:53

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Искам да споделя с вас този лесен, винаги успешен и любим сладкиш на внуците ми, а вече и на правнуците, пише читателката ни Венелина Спасова.

Необходими продукти за 4-6 порции: 130 г брашно, една чаена лъжичка мая на прах, щипка сол, 50 г масло, 60 г течен шоколад, 1 яйце, 220 г захар, 65 г натрошени ядки (орехи, лешници, бадеми), 1 ванилия.

Начин на приготвяне: смесете брашното, маята и щипка сол. На слаб огън разтопете маслото и шоколада. Разбийте яйцето със захарта, добавете разтопения шоколад, сипете и брашното. Прибавете ванилията и натрошените ядки. Разбъркайте добре. Намажете с масло тавичка с размери 30-40 см и разпределете тестото равномерно. Печете в предварително загрята фурна (190 градуса) около 20 минути. След като изстине, нарежете на малки парченца с размер 2х4 см. Време за приготвяне: 30 минути.

Good luck!